Blog


Aproape orice mamă își poate alăpta bebelușul, încă de la început. Important este să își dorească, să se informeze din surse corecte și certificate, să primească sprijin și suport. Sunt prea puține situațiile în care acest fenomen natural nu este posibil, chiar dacă, în unele cazuri, reușita vine  doar cu ajutor.
Am creat această pagină din dorința de a fi mai aproape de mamele la început de drum. Aici vei găsi informații actuale, documentate și argumentate despre alăptare și lactație, somnul bebelușului, diversificare, dar și informații pe care le-am descoperit și înțeles de când am devenit mamă (atașamentul securizat, parenting pozitiv ș.a.), inclusiv experiența si trăirile mele.
Acest blog reprezintă, pe lângă ce am studiat și practicat în ultimii ani, o parte din ceea ce sunt.
Preia din informațiile și gândurile mele ceea ce rezonează cu tine și se potrivește copilului tău sau familiei tale. Suntem diferiți, unici, și este normal să nu trăim și să simțim la fel.

.ugb-blog-posts-old-1 .ugb-blog-posts__featured-image { border-radius: 0px !important; }

Înțărcarea. Câte tipuri există și care este cel recomandat?

Înțărcarea reprezintă încheierea unei etape atât din viața ta, ca mamă, dar, mai ales, din viața micuțului sau micuței tale. Copilul tau a crescut și e momentul în care își ia ramas bun de la locul care l-a facut mare și sănătos, care l-a echilibrat atunci când emoțiile noi îl încercau, care i-a adus confort…

Citeste articolul

Cu ce probleme te poți confrunta în perioada în care alăptezi?

–  Începutul alăptării – Începutul alăptării poate fi dificil pentru multe mame; poate este sau poate fi și pentru tine. Cu cât ești mai informată cu atât vei recunoaște mai repede ceea ce vi se întâmplă ție și bebelușului tău și vei putea acționa corect. În același timp este un lucru nou în viața ta…

Citeste articolul

Inițierea și stabilizarea lactației

– Începutul alăptării – Acest moment poate fi dificil pentru multe mame; poate este sau poate fi și pentru tine. Cu cât ești mai informată cu atât vei recunoaște mai repede ceea ce vi se întâmplă ție și bebelușului tău și vei putea acționa corect. În același timp este un lucru nou în viața ta…

Citeste articolul

Înțărcarea blândă pe timp de noapte

  Primesc multe telefoane de la mamele pe care le-am consiliat cu unul, doi, chiar trei ani în urmă. Subiectul e, de cele mai multe ori, același, înțărcarea celui mic. Ce și cum să fac să înțarc copilul? Doarme atașat la sân toată noaptea, iar eu nu reușesc să mă odihnesc. Se trezește foarte des…

Citeste articolul

Experiența mea: înțărcarea blândă pe timp de noapte

De curând, Catia, fetița mea cea mică, nu mai e alăptată noaptea. Mi-am propus să începem acest demers încă de când a împlinit 2 ani, dar în sufletul meu era un conflict între ceea ce știam că are ea nevoie și ce aveam eu. Așa că am tot amânat momentul. În acest timp oboseala s-a…

Citeste articolul

Ce mănânci când alăptezi?

Perioada alăptării este o etapă fiziologică normală pentru orice femeie sănătoasă, iar alimentația în  această perioadă este la fel de importantă ca și în perioada de sarcină. Este un moment în care o mare parte dintre femei acordă atenție crescută modului în care se alimentează. Însă sunt multe mame care, pe lângă dificultățile caracteristice debutului…

Citeste articolul